Majsan shabbychic

Mitt liv med den nordiska inrednings stilen. Den som ligger mig varm om hjärtat.Mitt liv & familjs njutningsområden!

tisdag 20 februari 2007

majsan har landat i bloggens värld.

Jag heter Marie-Louise(men kallas Majsan) bor i Dalarna.Jag har ett intresse jag delar med många(inredning).Jag tycker all inredning är kul,oavsett om det är min egen smak eller andras.Anser att vi har väldigt olika smak men,att ingen smak är fel.Personligen tycker jag att shabby chic är nått som jag själv gillar väldigt mycket.Det är blandningen jag gillar gammalt nytt slitet,överaskningar som får en att se och ta in det öppna sinnet.Välkomna att dela min resa här.Vi tar varann i handen och reser iväg,få se var vi hamnar.Majsan.............Den 20/2-07

Min älskade docka som jag fick av min granne.mina barn har alltid varit rädd för den dom tycker att den spökar för dom,men den följer en med sina naturtrogna ögon.Spinnrocken är också en barnleksak.min stall lyckta fick jag för längesen.Kommoden har funnits med sen jag va 18 år för sååå längesen. nog om det!

Här är våran lilla skänk,med några små karaffer ett par flicka och pojke (figuriner)


Ett gammalt klädskåp i vårat sovrum får plats med en himla massa,kläder men ingen vill hålla ordning.Klänningen som hänger vid skåpet,den hade min dotter Frida på sig första skolavslutningen.den hade även min mammas moster den kommer ifrån USA för ca. 120år sen.


Jag gillar gamla kläder och skor dessa är från sekelskiftet.Även Pippis penga väska som står i bakgrunden.Tyvärr finns det inga pengar i den.Mer gamla kläder och hattar,även Raskens soldatmössa ligger där.En gammal bibel en vas av fattigmans silver. En bössa som inte fungerar,men tung som bara den.En farbrors rakspegel,rakkniv glasögon,krage pistol..osv.
Hel bild på min skänk.Samt ett vindsfönster som jag fick ta från ett rivnings hus.

  1. Dockan i närbild men den spökar inte.

8 kommentarer:

Hemma på landet sa...

Min lilla BrasTant! Du kan ju.:-) Kram Stina

hjorthan sa...

Alltså Majsan, även du har hamnat i bloggens förlovade land. Nu börjar jag ju känna mig stressad att ta tag i detta jag också!

Och du, det är underbart att få se dina fina saker, så du kan bara lassa in bilder!!
Kram Lotta

majsan45 sa...

tack gumman men detta tar nog ett tag för mig att lära.bara så du vet kram på dig

Mia sa...

Men vad skoj att du också hittar till bloggens värld - bloggkompis!! kram Mia/Smajla

majsan45 sa...

Tack Mia men det är en hel vetenskap,jag får hjälp av min son och svärdotter.Jag är inte så haj på sånt här men jag lär mig hela tiden.Kramiz Majsan

Den inredningstokiga mamman sa...

Hej Majsan!
Jättefint hem du har! Har sett det i Pralin med :-) Välkommen in i bloggvärlden!

Pia sa...

hej välkommn till en uuunderbar värld...bloggvärlden ..och framför allt denna vita och shabby chic värld som finns precis här... själv är jag en "gammal tant" 50 år fyllda för ett par veckor sedan och farmor och snart hysch... hemligt... Började blogga 27 dec och fastnade direkt i detta träsk :) finns så mycket fint att se i allas bloggar,så du kommer inte att kunna göra något annat hädan efter...ha det så bra ..vi ses igen. PIA

Julia sa...

Godmorgon majsan, *fniss*, så du kunde inte låta bli alltså...
Du ska veta det att jag är minst lika vilse i denna världen som du, men man lär sig...och det är ju så roligt! Kram, Julia (fl)