Majsan shabbychic

Mitt liv med den nordiska inrednings stilen. Den som ligger mig varm om hjärtat.Mitt liv & familjs njutningsområden!

torsdag 22 februari 2007

Varmt inne kallt ute.............Carpe diem,(fånga dagen) detta är tänkvärda ord.Hos oss sitter denna skylten ovanför vår öppna spis.
Dag 3 det är snö över,vårat land min man sitter fast i Danmark.Han skulle kommit hem i morgon,men nu blir det på lördag istället.Jag suckar men tänker att bara han kommer hem hel så är det lycka.Jag har suttit och stirrat datorn i vitögat,och försökt att vi ska snacka samma språk men inte.Jag tog några bilder som jag tänkte,kunde värma upp oss frusna själar.Men bilderna kom in i datorn jag kan se dom.Men hallå va`17 tog dom vägen sen.Min älskade son gick på bio så jag hoppas att han har lite förbarmande över sitt stolpskott till mor.Jag tror nog att om någe år eller så kan jag säkert fixa detta elände själv.Jag städade hela våningen på förmiddan,bara för att komma hem,och känna doften rent mmmm........Det är så ljuvligt,och imorgon är det fredag.Det finns ingen bättre dag,förutom kvällen den23/12.Då när alla förväntningar är höga,vi har allt framför oss.Det kallar jag lyx,krypa upp i soffan med ett gott glas vin.Samt ljus i massor,nybadad insmord mätt i magen.Nån kärleksfull mäniska bredvid mig,och en varm hand i min.Det kallar jag lycka.Men det finns mycke lyckliga stunder när mitt barnbarn ler mot mig så hjärtat värker,en bukett vita tulpaner.När sonen säjer älskar dig morsan.Första tussilagon......nej nu får jag ge mig man blir ju sentimental......men det bjuder jag på mina kära vänner cybervärlden. kram o en god natt på er/Majsan


Jag hoppas detta kan ge lite,värme i mörkret.Det är en samling ljus från köksbordet och vårat gamla matrumsbord,det bordet har funnits i vår släkt ett slaktbord.Blommorna och kupan fick jag av min man på alla hjärtansdag.På det vita lilla bordet den kupan och fatet köpte vi på Gruvgatan13 före jul då hade vi hemgjort godis där.Jag samlar på olika vita porslinsljusstakar,jag tycker det blir fint när dom står i grupper.Vitsipporna har jag köpt på önskehuset,liksom pärlhyasinterna som är under kupan,på slaktbordet.Barnstolen som står där har sonen Oscar suttit i som liten,vaggan som jag planterat blommor i på köksbordet.Det fick jag av en tant när jag va liten och som hon i sin tur fick när hon va liten.Allt har nästan en liten historia.Som soffan som jag ropade in på en auktion som va helt trären och utan stoppning,allt det fick jag göra men den har blivit omklädd många gånger.Den stod på vår veranda när vi bodde i huset......................

17 kommentarer:

Lotta sa...

Ja du vännen! Mitt hjärta värmer du verkligen med dina ord och dina underbara bilder. Här är det snöstorm och kaos, då behövs trygga, sköna, coola ;-) Majsan.

Kramisar i vinterkylan från Lotta

Hemma på landet sa...

God natt, gumman!
Fint hem har du.:-)

Men har du satt ut snoppkalle nu igen?:-D
Kram Stina

majsan45 sa...

Jag gillar snoppgubben...vet du kram o go natt......;-)

Pia..... sa...

snoppkalle??+ såg jag inte??
men ett jättefint hem så mysigt...och det bordet ååååååå så avundsjuk jag blir på det...mm ja fina bilder hörredu och en gonattkram till dej

hulukvarn sa...

Oj vad fint du har!!

Signe sa...

Hej! Det är första gången jag tittar hos dig! Oj, va fint du har! Hittade dig hos Pia-vardagsrummet :)

Signe sa...

Det var jag som skrev
http://designe.blogg.se

Signe sa...

Jag har lagt din sida som länk hos mig! Hoppas det är okej!

Lotten sa...

Jättefina bilder! Jag blir sugen på att byta till ett gammalt hus på stört....

Underbar gammal barnstol ni har!!

majsan45 sa...

Signe,klart att du får lägga in mig,tack allihop för snälla ord.ha en skön fredag........kram/Majsan

Guldkant På Livet sa...

Läste Pias blogg och ditt svar där, jaså är det HAN som kallas snoppgubben! Jag har en sån snoppgubbe mé!!

Mari.

Guldkant På Livet sa...

Hmmm, ser nu att min kommentar jag skrev i går, om att du hade det fint och att jag var extra svag för pelarbord och vita stolar inte finns med!!??
Märkligt, men härkommer då ett nytt försök! Fint har du!!

Hemma på landet sa...

Hörru lilla tanten!
Hur många gånger ska vi gå om varandra?
Ha ha . Vi pratade om dig på Ide´huset idag. Hon ser fram emot att vi ska träffas någongång, du och jag. Hon tycker att det skulle vara roligt om det blev där i hennes affär.
Men då skriker du väl.
Kram Stina

Hemma på landet sa...

Ha ha. Alla kommenterar snoppgubben. Vad beror det på?
Ska vi börja på samma vis i bloggvärlden kanske. :-D Puss

Hemma på landet sa...

Ja, vi brukar prata hon och jag,. Men idag blev det extra länge. De var ju på mässa i måndags.
Mycket Cult såg jag. Annars var det nog, som vanligt.
Puss tanten/Stina

Hemma på landet sa...

Ja, jag är en vän i cybervärlden.:-)
Men snart blir det en fläskkram i verkliga livet. Hehe puss

Josefine sa...

ÅHHH vilket fint och mysigt hem du har! Blev alldeles kär i din mysiga inredning! :) Hit kommer jag garanterat komma tillbaka! Kramar!