Majsan shabbychic

Mitt liv med den nordiska inrednings stilen. Den som ligger mig varm om hjärtat.Mitt liv & familjs njutningsområden!

söndag 25 februari 2007

Saker från förr........

Detta är saker från förr,svagdrickaflaskan kommer från bryggeriet som ligger vid vår bakgård, och det hette Wasa bryggeriet.Idag är det cafe, konstatelje och konserthall så det lever vidare fast i en annan skepnad. Det andra är ett gammalt brödfat från början av 1700 talet. På bilden finns även en sockertopp och en sockertång. Fatet har funnits i våran släkt sen dess.

Skåpet är två gamla sockerlådor, som nån byggt ihop till ett skåp nån gång i tiden. Jag köpte det på en loppis när mina barn va små då var det rött, knopparna är av porslin. Ovan på skåpet står en gammal kinesisk penselvas, där dom förr förvarade sina penslar. Det runda trätråget är också väldigt gammalt det har sprukit lite i kanten men nån har lagat det med ett snöre, dom har gjort två hål och trätt igenom snöret. Jag gillar verkligen saker som har en historia, och att man kan använda sakerna även idag..........Kram/Majsan

7 kommentarer:

Hemma på landet sa...

Fint Min lilla Braskamin.Puss

Lotta sa...

Så fina bilder!
Jag tycker precis som du, saker med historia är så viktiga för mig. Det är något visst att hålla i hyveln som min farfar har arbetat med t ex.

Kram Lotta

Guldkant På Livet sa...

Underbart vackra saker! De har en själ. Njutbart.Du har många vackra ting må jag säga..Det blir en hemtrevnad som man aldrig kan uppbringa med bara nya saker i ett hem.. // Mari.

Lotten sa...

Jag älskar gamla saker.... de har en egen själ och historia! Sedan får man ju något eget och unikt - istället för massproducerat!

Superfina bilder!

Jennyshemochharmoni sa...

Åååå vad mycket underbara gamla saker du har! *jag blir sjuk!!* Älskar gamla saker, det är det bästa som finns! Kul att du tittade in på min blogg!

Pia..... sa...

Det där skåpet skulle jag kunna tänka mej...bryggeriflaskan har jag oxå två tycker om dom.. så gamla saker vill man ha runt sej helt enkelt....ha det så bra...

Signe sa...

Oj, va fint igen!!! håller med dig om gamla saker...de har en själ och historia och de går oftast fortfarande att använda. Det är trevligt!