Majsan shabbychic

Mitt liv med den nordiska inrednings stilen. Den som ligger mig varm om hjärtat.Mitt liv & familjs njutningsområden!

tisdag 27 februari 2007

Sagan om ett skåp...........

Detta skåp har en lång historia, först var det ett skafferi i ett gammalt hus i början på 1800-talet. Där innehöll det säkert en massa gott, för inne i skåpet finns det ett råtthål. Men råttorna finns inte mer iallafall inte i mitt skåp. Senare fick min moster nys på skåpet och det hamnade hos henne, där stod det många år. Det stod i deras garage och va fullt med färgburkar, verktyg och en massa skräp. Hon ville ha in det i deras kök men det blev inte så, det fick aldrig plats. En dag kom jag dit tjatade länge om att få köpa det men inte. Det gick ett tag, sen ropade jag på en auktion in lite glaskupor till en lampa, min moster hade inte just dom kuporna till hennes lampkrona. Det var då ideen kom vi byter med varandra, och så blev jag med skafferi. Vi bodde i huset då och höll på att renovera köket i gammal stil, så åter igen så fick det sin plats igen. Men vi flyttade till vår våning, och skåpet med oss. Idag har jag det i vardagsrummet, med glas i. Jag har satt i glas i två av dörrarna och målat det antikvitt. Jag måste även berätta att i översta lådan det med hjärtat på så i den lådan sitter det en sockerkniv. Som dom förr hackade såna sockertoppar med. Jag hoppas att ni orkade läsa min historia om mitt skåp, det betyder mycket för mig..............Kram på er alla/Majsan

8 kommentarer:

Lotten sa...

Skåper är jättefint och unikt och sån rolig historia bakom!

Guldkant På Livet sa...

Vilket underbart skåp och vilken härlig historia! Jättefint! Jag förstår att du trånade efter det länge och blev frustrerad över dess dåvarnade palcering, vilken tur du köpte de där glaskuporna på auktion och kunde byta! Och vilken tur att det passande i er nuvarande våning!
Grattis till ett jättefint skåp! Mari.

Pia..... sa...

jaaaa du inte misar jag nåt i din blogg inte...så himla roligt att läsa om sånt här tycker jag...du ger mej inspiration ...trots att jag har det rörigt i mitt liv och så där ...så blir jag GLAD...tack för det majsan......:)

Signe sa...

Självklart orkade jag läsa, det är så kul att höra historien bakom saker! Jättefint skåp och va bra att du fortfarande har plats för det. Gulligt med hjärtat!

Lotta sa...

Underbart skåp och ännu underbarare när man har en historia bakom. Tror att det skåpet är mycket lyckligt hos dig!

Kram vännen,
Lotta

Sofie sa...

Åhh gud så fint det är skåpet!! Vilken tur att du fick det tillslut! Är inte syrran lite avis nu? =) Superfin blogg du har! Massa kramar!

Anna sa...

Jättevackert skåp. Hela ditt hem verkar vackert.

Ha en bra dag.

Anonym sa...

Hey, I recently added a news widget from www.widgetmate.com to my blog. It shows the latest news, and just took a copy and paste to implement. Might interest you too.