Majsan shabbychic

Mitt liv med den nordiska inrednings stilen. Den som ligger mig varm om hjärtat.Mitt liv & familjs njutningsområden!

söndag 13 maj 2007

Kaffekvarnar från förr.......

Jag och mina samlingar men jag gillar ju ting, helst gamla men även sånt som mitt öga blir kär i och det är mycket det. Denna kvarnen andvänder vi jisses vilket kaffe har ni tur kan ni få smaka ;-) Gott blir det tänk er doften av nymalet kaffe och någon snäll en som bakat en go vetebulle det måste vara lycka tror ni inte det. Jag har köpt dessa kvarnar av min pappa som i sin tur köpt dom på loppis, jag och pappa har ju samma intresse himla bra för mig :-) .........
Här har jag en som är ganska stor ifall man är många, jag har faktiskt en på vinden som varit på er regemente den är stor och duvblå. kanske får den komma fram nångång....;-)

Och hoppsan här är det en till men nog är den snygg, fin i sitt mässingskopp och det gamla trät.


Jag har nog tre sådana kaffekvarnar nån i stugan och hemma men jag gillar dom. alla samlar ju mer eller mindre på något. Ha det så bra under veckan nu kram till er från mig/Majsan.15 kommentarer:

Birgitta sa...

Hej, ytterligare en dalkulla, kul. Jättefin samling av kaffekvarnar. Va bra, kaffe som är så gott. Ha det bra.

LantlivsAnette sa...

Jättefina kvarnar..du har så hemtrevligt och vackert...detaljer och gamla saker det gillar vi..Kram Anette

Elzste sa...

Det måste vara kul att kunna mala sitt kaffe själv. Som du skriver, det luktar ju så otroligt gott. I Växjö finns (fanns?) en butik som sålde kaffe/te och när man gick förbi där så luktade det nåt så vansinnigt gott.
Ha en bra vecka själv.
Kram

Guldkant På Livet sa...

Ja du har ju så mycket fint att det inte är klokt! Och så praktiskt med en pappa som har samma hobby!! Vilka tjusiga kvarnar, de stora är ju så himla läckra att ha på väggen! Såna kan inte vara lätt att hitta numera... vackert var det i af!! Mari.

Lotta sa...

Jag dricker ju inte kaffe, tycker det smakar sådär, men när jag ser dina härliga kvarnar skulle jag faktiskt vilja prova, och jag tror faktiskt att jag hade gillat det!

Kram Lotta

Koselig koselig sa...

Min mamma har en jättegammel kaffekvarn hemma. Den har litt av en historie skall du veta. Då 2. varldskriget rasade som verst i Norge og alle i Finnmark blev tvungen att fly, så gömde någon/flera i min oldemors bygd sine greier under en stor sten i bygden. Den kvarnen hittade min mamma der og den står hemma på hennes kök. Kaffekvarner er speciella ja :)

Pia..... sa...

Hej...så fina kvarnar...nu kom jag på att jag har två av dessa hos min svärfar...han som nyss flyttat till äldreboende och lämnat sitt gamla hus tomt...kanske ska hämta hem dom...det lät så gôtt mâ nyrostat kaffe:)

Tonje sa...

for en flott samling!! Jeg ser alltid etter slike for å stå på benken når jeg er på loppis,for min mor ønsker seg en slik,men har ikke funnet enda. Takk for en hyggelig bildeserie og ha en flott uke!

Eva Agnes sa...

Väldigt fina och originella kvarnar. Tycker mycket om dem. Jag har kvar den kaffekvarnen som min mor malde sitt kaffe med när jag var barn.
Det låter som om jag var urgammal...hi hi
I alla fall känner jag mig inte som det..
Lovar!!! Att ta bilder i det första huset.
Kramar Eva Agnes

Signe sa...

Jättefina kaffekvarnar! :) Kram

Underbara små ting sa...

Länar ett litet spår efter mig nu när jag har varit här och läst och tittat på dina fina bilder. Jätte fin sida du har och ett fint hem dessutom.

Kram Kram
Carina

elin1976 sa...

Så mange flotte saker og ting du viser i dag. Jeg elsker å kikke på bildene dine, Majsan. Klem:O)

majsan45 sa...

Elin1976 du är väl go du kram gumman ;-)

Solkatter & dammråttor sa...

Vilka fina kvarnar...och jag kan nästan känna doften av nymalet kaffe...mmmmmm....du...jag skulle inte ha nåt emot att bli bjuden på kaffe av dej =)
Kramar!

Jennyshemochharmoni sa...

Det är så fint med kaffekvarnar :) Jag gillar det! Har tyvärr ingen än men det kommer säkert :) Ha en skön långhelg! KRAM