Majsan shabbychic

Mitt liv med den nordiska inrednings stilen. Den som ligger mig varm om hjärtat.Mitt liv & familjs njutningsområden!

söndag 29 april 2007

Min lilla soldat Rask......En repris från våren!!

Jag hoppas att ni finner mitt inlägg historiskt intressant fast det ha ndlar om min lilla soldats liv. Jag vill kalla honom 123. Rask och jag ska även visa er hur han kunnat göra sig iordning för en underbar ledig lördagskväll. Jag vill att ni ska följa med på vår lilla resa tillbaka i tiden.Jaha, och vad tror ni att detta är då? Ja, visst fickpluntor åt Svenska soldater för en himla massa år sedan. Ni ser att det är tre kronor på flaskorna, och visst är dom snygga. Tänk vad en sup kunde få dom att må bra på lördagskvällen.
Dom här pistolerna tycker jag också att dom får tillhöra våran soldat Rask. Visst gjorde dom vackra saker förr även skjutvapen som dom här.

Denna bössan är blytung och väldigt lång ja, nästan lika lång som jag. Jag köpte den för 25kr för en massa år sedan och den får hänga med ett tag till.


Så här såg soldat Rasks mössa ut till vardags mycket stilig tycker ni inte det? Det tycker jag.Så här såg mössan ut med plattan på jag tycker den är vacker. Jag önskade att jag hade lite hästtagel och kunde visa hur det skulle se ut, men ni får fantisera resten.

Detta är en mässingsplatta som satt på mössan, högst upp så satt det en plym av hästtagel. Den hade dom på sig vid högtidliga tillfällen, såsom söndagar i kyrkan osv................Jag önskar er en underbar söndag och en skön Valborg akta er för smällarna och håll era hundar inne min var väldigt skotträdd. Kram/Majsan........;-)

11 kommentarer:

Hemma på landet sa...

Raska inte på nu, utan ta det lugnt! Puss hönan. / Stina

Lotta sa...

Du har så många fina gamla saker. Min pappa hade blivit alldeles lyrisk om han kommit hem till dig, han är lika tokig som du i gamla ting, med en härlig historia!

Kram vännen!

Eva Agnes sa...

Hej Majsan! Och tack för besöket hos mig. Självklart får du länka till mig.
Kan jag länka dig också?
Fina militära grejer du har.
Kramar Eva Agnes

Solkatter & dammråttor sa...

Vilka häfiga grejer du visar upp idag.
Visst är det mysigt nu när det börjar bli "stugdax" igen.
Det var en fin tanke att plantera äppelträdet för att hedra Sixten.
Där kan du sitta under det blommande trädet och tänka på alla fina stunder ni haft tillsammans.
Ha det gott nu och så hoppas vi på värme och sol så vi får njuta av våra smultronställen.Kram!

Camillas Drömmar sa...

Vilka häftiga saker!
Vad tråkigt med din lilla hund, beklagar...
Kram Camilla

Signe sa...

Va häftigt att ha såna gamla saker bevarade..som ett litet museum.
Ha en fin valborg! Kram

Guldkant På Livet sa...

Vilken intressant liten historietripp med vackra gamla soldatgrejer! Fickpluntorna var ju jättevackra! Ha en härlig valborg du med och tänk att det är skönt för Sixten att slippa pangandet till valborg, synd om många vovvar som måste stå ut med det där, önskar de hade vissa områden det var tillåtet på bara...Mari.

Cornelias mamma sa...

Hihi vad du är fyndig ;-)
Love you :-)

Spets och snor sa...

Värsta regementet hemma hos dig , hihi... Vågar folk komma och hälsa på dig egentligen? :-) "VEM DÄR!?" ropar du innanför dörren med bössan i högsta hugg.

Guldkant På Livet sa...

Stort tack rara Majsan! Men nästa gång är det din tur att omnämnas, för din hemtrevnad är svår att slå! Mari.

Pia..... sa...

Det är faktiskt väldigt intressant med historia och i synnerhet när det blir framställt på det sättet du visar oss...gärna mera sånt...gnatt..sov gott..PIA